TJIG tävlingsrapport

Under veckoslutet tävlades de traditionella Tampere Junior Indoor Games-tävlingarna. I tävlingen deltog 1704 idrottare och under de tre tävlingsdagarna gjordes 4491 prestationer.

Esbo IF:s idrottare gjorde sammanlagt  93 grenprestationer. Vi samlade ihop sju medaljer, många poängplaceringar och en hel del personbästa och fina resultat.

Rado Lindberg löpte i B-finalen på P15 60m och tog en sjätte plats med nytt personbästa 7,60. Maximilian, Rasmus, Jonatan och Rado löpte också till brons på 4x100m.

Rasmus Vuonoranta och Jonatan Österholm löpte i P14 60m B- och A-finalerna och placerade sig som elfte och femte med nya personbästa tiderna 8,20 och 7,92. Jonatan hoppade också längd, där han tog silver med det nya personbästa 559. Mikael Böckerman tog brons i kula med nytt personbästa 11,99.

P12 60m häck vann Kaspian Lindholm med nytt personbästa 10,13. Kaspian löpte också i A-finalen på 60m och blev där nionde med sitt nya personbästa 8,69. Elmer Keinänen hoppade höjd och tog en fjärde placering med resultatet 139.

Adrian Jakobsson och Patrik Hillberg löpte båda i P11 60m B-finalen och tog placeringarna tio och tolv med tiderna 9,06 och 9,15. I pojkarnas längd hoppade Patrik Hillberg och Eino Maura till femte och sjätte platserna, med sina nya rekord 431 och 428. Adrian kastade också ett personbästa 29,17 i spjut, vilket räckte till en femte plats. P 11 stafettlaget; Tommy, Patrik, Eino och Adrian, tog silver på 4x100m.

I D17 tog Ella Paukku två brons, med nya personbästa: 60m A-final med tiden 8,06 och 300m h 46.22. Ella hoppade också för första gången över 5m i längd, 515.

Ella Westerlund hoppade i F15 höjd till en femte plats med personbästa 151. Julia Nystrand stötte personbästa i kula och tog en fjärde plats med resultatet 11,67.

Nathalie Jakobsson löpte i F14 60m B-finalen och tog en elfte plats med tiden 8,38.

Mathilda Granvik tog fjärde platserna i F12 60m och 60m h, med nya personbästa tiderna 8,76 och 10,64.

Nästa sommar fortsätter vi på Youth Athlietics Games i Vilmanstand, boka in detta i din kalender den 12-14.6!