Tävlingsrapport för friidrottens inomhus FM-tävlingar

Hallsäsongens största tävlingar – Hall-FM, TJIG och Klubbmästerskapen 2022:
– Hall-FM 19.2.2022-20.2.2022, Kuopio – 6 idrottare, 3 medaljer
– Junior hall-FM 26.-27.2.2022, Helsingfors – 20 idrottare, 5 medaljer
– Vintermästerskap i spjut 6.3.2022, Vasa – 1 idrottare, 1 medalj
– TJIG 11-13.3.2022, Tammerfors – 5 idrottare, 2 medaljer
– Vintermästerskap i diskus 12.3.2022, Björneborg – 2 idrottare
– Klubbmästerskap 19.3.2022, Othallen

Hallsäsongen är på slutrakan och vi blickar redan mot sommarens tävlingssäsong. Esbo IF:s idrottare samlade ihop sammanlagt 8 medaljer i vinterns FM tävlingar.

Saga Andersson hoppade en fin hallsäsong och vann hall-FM både i allmänna och D22 -klassen.
Silja Andersson fortsatte familjen Anderssons fina prestationer och tog sin första hall-FM medalj i den allmänna klassen, då hon hoppade till brons i hall-FM i Kuopio. Silja vann även D19 hallmästerskapet i hall-FM för juniorer i Sportkvarnen i Helsingfors.
Jessica Rautelin kämpade sig till en bronsmedalj i 5-kampen i hall-FM i Kuopio.

Jonathan Ekberg gick sig till finsk mästare i H19 5000m gång. Pekka Peltola fyllde på medaljkassan med ett silver i H17 3000m gång.
Meeri Salomaa avslutade junior hall-FM med ett brons på D22 400m.

Vinter FM i spjut kastades i Botniahallen i Vasa den 6.3.2022, där även SAUL idrottare deltog. Tiina Rautakorpi tog silver i D45-klassen.

Tampere Junior Indoor Games, hallsäsongens inofficiella hall-FM för 15-års klassen, tävlades i Tammerfors den 11-13.3.2022. Esbo IF deltog med ett litet, 5 personers lag i 14-15 års klassen, som presterade utomordentligt. De gjorde sammanlagt 16 grenprestationer varav hela 14 var nya personliga rekord!
Frida Blomfelt vann F14 stav och Elmer Keinänen tog brons i P14 höjd.

De traditionella Klubbmästerskapen tävlades lördagen den 19.3. i Othallen. I tävlingen deltog idrottare i klasserna F/P5-D/H75 i sammanlagt 147 grenperstationer.
Ett stort tack till alla som var med och möjliggjorde Klubbmästerskapen. Vi tackar och bockar!

Vi vill gratulera alla medaljörer och idrottare som gjort nya rekord! Grattis även till alla tränare som gör ett så bra jobb!