Tävlingsgrupp

Esbo IFs tävlingsgrupp för vuxenidrottare är för dig, som vill tävla och träna målmedvetet, och har lite grenbakgrund i friidrott och/eller andra grenar.

Vi tränar målmedvetet och strävar efter resultat enligt allas egna personliga målsättningar. Vi tränar tillsammans, med tränare på plats, 4 gånger i veckan.

Träningsåret 2019-2020 består av två träningsperioder och en övergångsperiod. Träningsperioderna är perioden med sikte på hallsäsongen (veckorna 40-52 och 1-12) och den med sikte på sommarens tävlingssäsong ( veckorna 13-39). Övergångsperioden (en viloperiod) är i september, och är 2-4 veckor lång, beroende på höstens tävlingstidtabell.
Träningsperionderna delas in i tre kortare perioder: grundträning, tävlingsförberedande och tävlingssäsongen.

Våra huvudsakliga träningsplatser under sommaren är Alberga stadion och terräng intill, och vid behov sportplanerna i Otnäs och Kyrkslätt.
Under inomhussäsongen tränar vi i Otnäs och Kannbrobacken i Esbo centrum, och vid behov på Esport Arenan och Sportkvarnen i Kvarnbäcken.

Gruppmedlemmarna uppmuntras till att delta i tävlingar. Inom den finska friidrottens tävlingssystem finns många möjligheter att tävla på sin egen nivå, i öppna tävlingar för vuxna eller i veterantävlingar (över 35 år).

Det är när som helst, också mitt under träningssäsongen, möjligt att ansluta sig till de vuxnas träningsgrupper.

Träningsavgiften:
Målmedveten träning 3-4 träningar per vecka 600€/år (inneh. träning och programmering)
Aktiva motionärer 1-2 träningar per vecka 390€/år

Kan betalas i 3 rater, i oktober, januari och april.
Esbo IFs medlemsavgift är 20€ och den betalas skilt.
I priset ingår: licens, deltagande i föreningens egna och NÅID-, SFI- och FM-tävlingar.

Vuxenfriidrott
Suomen aikuisurheiluliitto (Saul ry) ansvarar för över 30 åringars tränings- och tävlingsverksamhet. Vuxenidrottare har bl.a. sin egna nationella tävlingskalender och mästerskapstävlingar. Mera info hittas på deras hemsida: saul.fi

Anmal dig här

Kategorier:
Allmänt