Stark säsongsstart för juniorerna

Sommarens tävlingssäsong har startat i varmt och soligt väder. Efter en minst sagt annorlunda vår, har sommaren startat starkt för föreningens juniorer och vi har fått se många nya personbästa, medaljer och fina resultat.

Esbo IF ordnade två föreningstävlingar för sina medlemmar, den 15.6 och 25.6. Grenarna i dessa tävlingar var längd- och höjdhopp, samt 300m och 800m/1000m. I tävlingarna hade vi sammanlagt över 100 grenprestationer av 50 idrottare.

15.6 resultaten hittas här.
25.6 resultaten hittas här.

Under sommaren har vi fått se förutom många nya personbästa, också nya föreningsrekord. Hittills har det gjorts fyra nya föreningsrekord för under 17 åringar: Adrian Jakobsson förbättrade P11 100m rekordet till 14.85, Noomi Malmgren löpte D17 600m rekordet 1:38.15, Julia Nystrand kastade F15 slägga till det nya rekordet 48.62 och Frida Blomfelt löpte F12 400m rekordet 69.16.

NÅID mångkampen för 9-13 åringarna tävlades i Sibbo den 17.6, där föreningens idrottare tog hem hela åtta medaljer. I P12 klassen tog Elmer Keinänen och Kevin Hartwall silver och brons med poängen 1311 och 1102. Adrian Jakobsson och Eino Maura tog en fin dubbelseger i P11 klassen med poängen 979 och 860.
I F13 4-kamp vann Matilda Pennanen med poängen 1279. I F12 klassen vann Frida Blomfelt med poängen 1240, Sara Hämelin tog brons med 1082p och Mathilda Granvik tog en fjärde plats med 1046p. Sofia Hämelin tog en fin andra plats i F10 med poängen 471.

Tävlingssäsongen har bara börjat och vi har ännu många stora tävlingar kvar. De viktigaste är FM-tävlingarna för de äldre juniorerna, distrikts- och klubbmästerskapen för de yngre. För idrottarna är det bra att skriva ner dessa datum i kalendern redan nu: Föreningscup 12.8, Klubbmästerskapen 18-19.8, Flick- och pojkdagarna 9-13 år 22-23.8 och NÅID stafetterna 29.8.

Håll i den fina tävlingsfiilisen hela denna soliga tävlingssäsong!