Pilates

Pilates för vuxna


Lagstads skola, Esbogatan 7
Nybörjare: to kl. 18:00-19:00 start 7.9.
Fortsättning: to kl. 19:00-20:00 start 7.9.
Båda grupperna i Lagstads skolas gamla gymnastiksal.
Pris: 80,00 / termin

Pilates-metoden grundar sig på kroppskontroll och muskelbalans som betonas via andningsteknik och muskelkontroll.
De fem grundpelarna inom Pilatesmetoden är koncentration, andningsteknik, muskelkontroll där djupt liggande muskler aktiveras, muskelkontroll där ytliga muskler avbelastas samt smidighet i rörelserna. 

Ingen enskild del av Pilates är särskilt svår, men helheten kan i början vara besvärlig eftersom det är så många olika saker som ska fungera tillsammans.
Nybörjargruppen strävar efter att hitta muskelbalans via kroppens stödpunkter och andningstekniken. Vi bygger upp Pilatesmetoden via klassiska övningar och fyller småningom på med flera element av tekniken. Vi lär oss alltså så småningom att känna hur kroppen fungerar och känns i olika övningar och ställningar.

Nybörjatimmarna passar både nybörjare och längre hunna Pilatesutövare som inte ännu är klara att ta itu med de besvärligare övningarna i fortsättningegruppen.

Vi gör övningarna på olika svårighetsnivåer beroende på hur bra muskelstödethåller. Instruktionerna är således långt personliga.
Fortsättningsgruppen förutsätter ett starkt muskelstöd – i början av terminen ”väcker” vi småningom upp stödet efter sommarpausen. Efter ett par gånger blir övningarna mer krävande.


Instruktionerna är också i fortsättningsgruppen så personliga som möjligt beroende på gruppens storlek. Vi använder ibland redskap t.ex. chi-bollar eller motståndsgummiband i övningarna. Ta gärna med eget underlag och t.ex en handduk eller liten dyna (behövs för en del övningar).

Anmälning

Pilates Nybörjare/lätt nivå Hösten 2018 & Våren 2019 

Anmäl er här