Pilates

Pilates

Esbo IF arrangerar inte pilates för säsongen 2024-2025

PILATES FÖR VUXNA
Verksamheten är avsedd för medlemmar i ESBO IF.
– Träningsavgiften kan även betalas med motionsförmånerna Epassi, Smartum och Edenred. Instruktioner finns här.

Obs!
Esbo IF försäkrar inte deltagarna. Du kan själv teckna en personlig idrottförsäkring om din personliga försäkring inte täcker idrott av detta slag. 

Pilates-metoden grundar sig på kroppskontroll och muskelbalans som betonas via andningsteknik och muskelkontroll.
De fem grundpelarna inom Pilatesmetoden är koncentration, andningsteknik, muskelkontroll där djupt liggande muskler aktiveras, muskelkontroll där ytliga muskler avbelastas samt smidighet i rörelserna.
Ingen enskild del av Pilates är särskilt svår, men helheten kan i början vara besvärlig eftersom det är så många olika saker som ska fungera tillsammans.

Vi strävar efter att hitta muskelbalans via kroppens stödpunkter och andningstekniken. Vi bygger upp Pilatesmetoden via klassiska övningar och fyller småningom på med flera element av tekniken. Vi lär oss alltså så småningom att känna hur kroppen fungerar och känns i olika övningar och ställningar.
Timmarna passar både nybörjare och längre hunna Pilatesutövare.
Vi gör övningarna på olika svårighetsnivåer beroende på hur bra muskelstödethåller. Instruktionerna är således långt personliga.

Vi använder ibland redskap t.ex. chi-bollar eller motståndsgummiband i övningarna.

Ta gärna med eget underlag och t.ex en handduk eller liten dyna (behövs för en del övningar).

Medlemskap:
Till träningsavgiften tilläggs en medlemsavgift på 20€, som faktureras skilt. Medlemskapet är fortlöpande och bör uppsägas skriftligt till medlem(at)esboif.fi. Mera info hittar du på denna sida.

Kontaktuppgifter:
kansli(at)esboif.fi