Esbo IF tar i bruk Suomisport

Bästa Esbo IF medlem!

Föreningen håller på att ta ett steg in i en ny era och vi tar nu i bruk Suomisport-tjänsten, som kommer att underlätta hanteringen av alla ärenden som har att göra med er sportvardag! 

I fortsättningen kommer tex. betalningar och anmälningar att skötas smidigt via tjänsten, speciellt via mobilappen. Suomisports verksamhetsprincip garanterar att vår medlemshantering följer föreningslagen och att dataskyddet är i skick. Suomisport utvecklas av Finlands Olympiakommitté.

Friidrottsskolan har redan tagit i bruk Suomisport-tjänsterna. Resten av föreningens grupper och lag anmäler sig till säsong 2022-2023 via Suomisport. Närmare information om vad allt detta betyder, kommer i augusti. Nedan finns redan nu lite info om Suomisports funktioner.

Esbo IF tar i bruk följande av Suomisports funktioner:
– Medlemsregister
– Säsongsanmälan för grupper och lag
– Digibetalningar för medlems-, tränings- och licensavgifter
– Anmälan till evenemang och kurser
– Föreningskommunikation 
– Närvaroanmälan till träningar via mobilappen

Medlemshantering och medlemsavgifter flyttas till Suomisport
I slutet av augusti får alla medlemmar inbjudan till respektive medlemsklass. I fortsättningen kommer medlemsavgifterna att skickas direkt via tjänsten och vi kommer inte längre att skicka ut separata fakturor. Dessa digibetalningar skickas inom tjänsten. 

Gruppens/lagets träningar och meddelanden i fortsättningen
I slutet av augusti kommer alla höstens nya grupper att skapas i Suomisport och anmälningsuppgifter att skickas ut åt alla som för tillfället är med i verksamheten. 
I fortsättningen kan gruppens medlemmar smidigt anmäla sig till träningar/evenemang, se sin egen träningskalender samt betala sina fakturor på ett och samma ställe. Tränaren kan skicka meddelanden till gruppen via tjänsten och även anteckna närvaro på träningar. 

Föreningens andra evenemang i fortsättningen 
Anmälan till föreningens evenemang (tex. Säsongsavslutning) sker i fortsättningen via Suomisport. Till dessa evenemang görs anmälan alltid via en separat anmälningslänk.

Vad är Sportkontot?
Varje medlem i föreningen, eller en minderårig medlems förmyndare, behöver ett eget Sportkonto. All information om personens föreningsverksamhet samlas på dess konto. Användningen av Suomisport börjar alltid på Sportkontot och inloggningen sker alltid med eget telefonnummer eller e-post. Inget lösenord finns, istället skickar tjänsten en ny engångskod vid varje inloggning.
Personen loggar alltid in på sitt eget konto, varifrån hen sedan kan använda tjänster för sin egen eller någon annans del (tex. barn i ens vårdnad). På Sportkontot kan du hantera dina anmälningar till olika grupper/evenemang, se dina träningar i kalendern samt betala bl.a. tränings- och medlemsavgifter. Även meddelanden som skickats av föreningen syns på Sportkontot. 

Ladda ner Suomisport-appen!
Vi rekommenderar att ladda ner Suomisport-appen. Då hittar du gruppens evenemang, meddelanden och betalningar smidigt på din telefon, utan att behöva logga in separat varje gång du vill komma åt dina uppgifter. Appen hittas i appbutiken. 

Med sporthälsningar, 
Esbo IF:s ledning

Esbo IF:s Suomisport-kontaktperson:
Kira Kytölä kira.kytola(at)esboif.fi (tillbaka från semester den 9.8.)

Kategorier:
Allmänt