Esbo IF, ny Stjärnförening!

På våren beviljade SUL (Finlands Friidrottsförbund) Esbo IF:s friidrottssektion Stjärnmärket för barn och unga samt vuxna. Esbo IF var bland de första föreningarna i Finland som beviljades Stjärnmärket för vuxenidrott.

Tähtiseura-programmet för föreningar är Olympiakommitténs, grenförbundens och de regionala idrottsorganisationernas nya kvalitetsprogram, som stöder den finländska idrottens viktiga styrka: föreningsverksamheten. Kvalitetsprogrammet hjälper föreningarna att utvecklas enligt sina egna önskemål med hjälp av moderna verktyg och arbetsmetoder tillsammans med andra kvalitetsföreningar.

Stjärnmärket är ett löfte om kvalitet för nuvarande och nya medlemmar i föreningarna samt deras närstående. En förening som beviljats stjärnmärket verkar humant, modernt och smidigt. I en Tähtiseura-förening kan alla idrotta och röra sig på sin egen nivå och mot sina egna mål med hjälp av ständigt större bakgrundsstöd. Med hjälp av detta mer omfattande stöd kan man bevara idrott som en del i olika livsskeden och även utvecklas till toppidrottare.

För Esbo IF:s del har Tähtiseura-processen förutsatt förnyande av bl.a. Föreningshandboken och Idrottarstigen. Allt Tähtiseura-material kommer att publiceras på hemsidan under hösten. Via materialen kan du bättre bekanta dig med föreningens tillvägagångssätt och tankar!

Mera on Tähtiseura-kvalitetsprogrammet kan du läsa här.

Kategorier:
Allmänt Friidrott Junioridrott