Esbo IF E-info mars

Bästa Esbo IF:are
Brevet i mars innehåller mycket info om kommande evenemang. Våren är full med tävlingar, men också möljligheter att friidrotta i löpskolor, på läger, eller genom att komma med i föreningens verksamhet som tränare eller ledare.

Följande viktiga datum är lördagen den 21.3, då det tävlas om klubbmästerskap. Samtidigt erbjuds skolningar för målkamera och domarskolning steg 1. Anmälan till skolningarna och klubbmästerskapen hittas i brevet. 

Esbo IF erbjuder löpskolor till både barn och vuxna. På kurserna lär du dig löpa rätt och får tips och information om rätt sorts löpträning. Mera info om kurserna finns i brevet. 
I början av sommaren ordnar vi också ett populärt sommarläger, där du under två veckor kan bekanta dej med grenen, träna med kompisar och spendera tid på sportplan. Mer info om sommarlägren finns i brevet.

De härliga Ullmax kläderna och produkterna finns nu att igen köpa. Du kan bekanta dig med produkterna via länken längre ner i brevet.

Med idrottsliga hälsningar

Sanna Saarman-Kemppi
Verksamhetsledare

***

Domar- och målkameraskolning

Klubbmästerskapen ordnas lördagen den 21.3 i Otnäshallen. I samband med tävlingen har du möjligheten att gå Domarskolning steg I eller målkameraskolningen med Ville Aho. Skolningarna är upperliga tillfällen att lära sig mera om tävlingsverksamheten och att i framtiden få ta del av spännande tävlingsevenemang!

Skolningarna kräver ingen tidigare erfarenhet!

Välkommen!

Anmälan till skolningen via denna länk.

***

Kommande tävlingar

fre-sö 6.-8.3 TJIG, Tammerfors
14.3. Vintermästerskapen i Slägga
lö 21.3. Klubbmästerskap

***

Klubbmästerskap 21.3

Esbo IFs traditionella hallmästerskap tävlas den 21.3 i Otnäs. Tävlingen är öppen för alla och gratis för alla Esbo IFare. Hoppas så många som möjligt kommer på plats och tävlar om föreningsmästerskapen!

Grenarna:
D/H : 60m
F/P 15: 60m, höjd, kula
F/P 13: 60m, höjd, kula
F/P 11: 60m, längd
F/P 9: 40m, längd
F/P 7: 40m, längd
F/P 5: 40m, längd

Anmälan: Kilpailukalenteri

Till tävlingarna behöver vi funktionärshjälp till olika uppgifter, tex. att mäta och skriva ner resultat. Ingen tidigare erfarenhet behövs till en stor del av uppgifterna, så detta är ett bra tillfälle att bekanta sig med friidrottens tävlingsverksamhet på ett nära håll!

Om du kan ställa upp och hjälpa till, anmäl dig via denna länk.

***

Junior löpskola

Junior Löpskola är en kurs för 7-13 åringar (2013-2007 födda). Under löpskolans lopp får både nyfikna nybörjare och redan lite mer vana löpare lära sig rätt löpteknik, bekanta sig med korta och längre sträckor samt häcklöpning genom roliga övningar, lekar och uppgifter! Att löpa rätt stöder gren som gren, och är även en utmärkt kurs för juniorer med t.ex. fotboll eller handboll som huvudgren.

Teman för träningarna
1) Löpställning + steg
2) Uthållighetslöpning + muskelkondition
3) Start + acceleration
4) Maxlöpning + stafetter
5) Häcklöpning

Förändringar är möjliga!
För att kursen ska bli av krävs minst 10 anmälda barn.

Var? Alberga idrottsplan (Veräjäpellonkatu 17)
När? Tisdagarna 14.4, 21.4, 28.4, 5.5 & 12.5
Vilken tid? 7-10 åringar (2013-2010) kl. 18-19, 11-13 åringar (2009-2007) kl. 19-20
Pris? 50 € per junior

Om du har frågor mejla vilma.sydanlammi(at)esboif.fi

***

Löpskola

Kom med till löpskolan för att lära dig löpa på rätt sätt och att få stöd för att börja/fortsätta med löpningen.

Löpskolan är avsedda för alla som är intresserade av att börja löpa. Tidigare erfarenhet behövs inte. Varje träningskväll i löpskolan innehåller en föreläsning och en träning med samma tema. Under skolans gång får du information om hur man kan börja träna, rätt sorts löpträning, löpteknik, muskelkonditionsträning mm.

Löpskolan ordnas under sex tisdagar i Alberga Idrottspark (Veräjäellonkatu 17) kl 18:30-20:00.
Vi börjar med en föreläsning i Stadions mötesutrymme. Ingången är bakom läktaren. Löpskolans tränare möter er vid dörren. Välkomna!

Datum: 14.4, 21.4, 28.4, 5.5, 12.5 och 19.5.

Löpskolans pris: 100€

Ledare för löpskolan är Esbo IF:s maratonlöpare, ultralöparen och fysioterapeuten Jenny Vuonoranta tillsammans med Elina Kari. De har båda många års erfarenhet av att dra löpskola och annan löpträning.

Kontakt:
maraton.esboif(at)gmail.com eller 0405531583

Anmäl dig här

***

Sommarläger

Esbo Ifs sommarläger är här igen! Det ordnas tre läger som bekant – två första i början av sommarlovet, veckorna 23 och 24, den sista veckan 33. Lägren 1 och 2 är från måndag till fredag, läger 3 från måndag till onsdag. I sommar ordnar vi läger både på Olars skola/idrottsplan och på Köklax sportplan.

På sommarlägren får du friidrotta, spela och leka i bra sällskap med duktiga och motiverade tränare. Det viktigaste med lägret är att ha roligt och njuta av idrott med nya vänner!

Program ordnas varje dag klockan 9.00-15.30, men ledare finns på plats från 8.30 till 16.00, då barnen har självständigt program medan vi väntar på att de andra skall dyka upp eller det är dags för att åka hem. Varm lunch varje dag hör till priset.

För vem?
7-12 -åringar (2013-2008 födda)

Varför?
För att friidrott är som bäst på sommaren!

När?
Läger 1: 1-5.6 Olars skola/ idrottsplan eller Köklax sportplan
Läger 2: 8-12.6 Olars skola/ idrottsplan eller Köklax sportplan
Läger 3: 10-12.8 Olars skola/ idrottsplan

Pris?
Läger 1 och 2: 120€
Läger 3: 90€
Syskonrabatt 20€/syskon.

Utrustning?
Med på lägret behöver du kläder enligt väder, solkräm, tallrik, mugg och bestick, mellanmål, löpning skor (+ spikskor om du har) OCH stor del av idrottsglädje!

Anmäl dig här
Syskonrabatt fås om barnen anmäls via samma anmälningsformulär. Vi har ett begränsat antal platser, var snabb för att försäkra din plats!

Om du har frågor kontakt gärna vilma.sydanlammi(at)esboif.fi

Vi ses på lägren!

***

Jobb på Esbo IF?

Vi söker ledare till friidrottsskola för barn i åldern 4-13, sommarläger, Junior Löpskola och tränare till junioridrottsgrupper. Vi söker både tränare för sommaren och tränare som vill fortsätta efter sommaren, som vill arbeta bara några timmar per vecka, och som vill arbeta mer!

Du behöver inte vara en specialist inom friidrott, viktigare är att du vet hur bra träningar organiseras, att du är motiverad för att jobba med barn och att du inte är rädd för utmaningar. En bakgrund i friidrott ser vi ändå som en fördel.

Sommarsäsongen börjar måndagen den 4.5 och täningar ordnas i Alberga, Köklax och Grankulla.

Vill du vara medlem i Esbo IF -coach teamet?

***

Köpp Ullmax produkter och stöd Esbo IF

Esbo IF säljer nu UIlmax produkter! Ullmax gör funktionskläder i kvalitetsmaterial åt hela familjen.

Bekanta dig med utbudet och beställ varma kläder inför sportlovet! Om du beställer via denna länk, stöder du Esbo IF med 30% och får dina produkter levererade av Ulla-Riitta Nordberg. Betalningen sker via räkning, och det är möjligt att prova kläderna i samband med leveransen.

Om du vill ha produkterna levererade hem till dig, kan du göra det via denna länk och ändå stöda Esbo IF med 10%. Betalningen sker då i samband med beställningen.

Under perioden 27/1 till den 10/3 kommer alla kunder som handlar för minst 40€ får ett 2-pack Multi Headwear på köpet (värde 15€). Multi Headwear är det perfekta plagget för vinterns alla aktiviteter – använd den som halsvärmare, balaclava eller varför inte som pannband?

Frågor om beställning och leverans riktas till Ulla-Riitta: ullariitta.nordberg(at)gmail.com.

Skicka en öppen ansökan till kansli@esboif.fi

Kategorier:
Allmänt