Esbo IF E-info februari

Bästa Esbo IF:are
Vinterns tävlingssäsong har redan kommit igång ordentligt och i februari tävlas det redan om FM-medaljer. Först ut är de vuxna, som tävlar om finska mästerskap i Tammerfors den 15-16.2. Följande veckoslut är det dags för 17-22 åringarna att tävla i Helsingfors och SAUL-mästerskapen går av stapeln i Tammerfors. Mångkamparna avslutar FM-tävlingssäsongen i månadsskiftet, varefter juniorerna får tävla i Tammerfors på TJIG.

Mycket händer i februari och när vi går mot sommaren händer det något nästan varje veckoslut. Följande viktiga datum är lördagen den 21.3, då det tävlas om klubbmästerskap. Samtidigt erbjuds skolningar för målkamera och domarskolning steg 1. Anmälan till skolningarna och klubbmästerskapen hittas i brevet. 

Under våren börjar också löpskolorna, med start den 14.4 och anmälan finns även den i brevet. Ifall du i din närkrets eller familj har ivriga unga som söker sommarjobb, söker Esbo IF sådana just nu! Mera info finns i brevet och på vår hemsida.

De härliga Ullmax kläderna och produkterna finns nu att igen köpa. Du kan bekanta dig med produkterna via länken längre ner i brevet.

Med idrottsliga hälsningar

Sanna Saarman-Kemppi
Verksamhetsledare

***

KLUBBMÄSTERSKAP

Klubbmästerskapen ordnas lördagen den 21.3 i Otnäshallen. I samband med tävlingen har du möjligheten att gå Domarskolning steg I eller målkameraskolningen med Ville Aho. Skolningarna är upperliga tillfällen att lära sig mera om tävlingsverksamheten och att i framtiden få ta del av spännande tävlingsevenemang!

Skolningarna kräver ingen tidigare erfarenhet!

Välkommen!

Anmälan till skolningen via denna länk.

***

KOMMANDE TÄVLINGAR

lö-sö 15.-16.2. FM-hall, vuxna, Tammerfors
lö-sö 22.-23.2 FM-hall M/N 17-22, Helsingfors
lö-sö 29.2-1.3 FM-mångkamp P/F 15-vuxna, Helsingfors
fre-sö 6.-8.3 TJIG, Tammerfors
lö 21.3. Klubbmästerskap

https://www.kilpailukalenteri.fi/

***

JUNIOR LÖPSKOLA

Junior Löpskola är en kurs för 7-13 åringar (2013-2007 födda). Under löpskolans lopp får både nyfikna nybörjare och redan lite mer vana löpare lära sig rätt löpteknik, bekanta sig med korta och längre sträckor samt häcklöpning genom roliga övningar, lekar och uppgifter! Att löpa rätt stöder gren som gren, och är även en utmärkt kurs för juniorer med t.ex. fotboll eller handboll som huvudgren.

Teman för träningarna
1) Löpställning + steg
2) Uthållighetslöpning + muskelkondition
3) Start + acceleration
4) Maxlöpning + stafetter
5) Häcklöpning

Förändringar är möjliga!
För att kursen ska bli av krävs minst 10 anmälda barn.

Var? Alberga idrottsplan (Veräjäpellonkatu 17)
När? Tisdagarna 14.4, 21.4, 28.4, 5.5 & 12.5
Vilken tid? 7-10 åringar (2013-2010) kl. 18-19, 11-13 åringar (2009-2007) kl. 19-20
Pris? 50 € per junior

Om du har frågor mejla vilma.sydanlammi(at)esboif.fi

Anmäl dig här

***

LÖPSKOLA

Kom med till löpskolan för att lära dig löpa på rätt sätt och att få stöd för att börja/fortsätta med löpningen.

Löpskolan är avsedda för alla som är intresserade av att börja löpa. Tidigare erfarenhet behövs inte. Varje träningskväll i löpskolan innehåller en föreläsning och en träning med samma tema. Under skolans gång får du information om hur man kan börja träna, rätt sorts löpträning, löpteknik, muskelkonditionsträning mm.

Löpskolan ordnas under sex tisdagar i Alberga Idrottspark (Veräjäellonkatu 17) kl 18:30-20:00.
Vi börjar med en föreläsning i Stadions mötesutrymme. Ingången är bakom läktaren. Löpskolans tränare möter er vid dörren. Välkomna!

Datum: 14.4, 21.4, 28.4, 5.5, 12.5 och 19.5.

Löpskolans pris: 100€

Ledare för löpskolan är Esbo IF:s maratonlöpare, ultralöparen och fysioterapeuten Jenny Vuonoranta tillsammans med Elina Kari. De har båda många års erfarenhet av att dra löpskola och annan löpträning.

Kontakt:
maraton.esboif(at)gmail.com eller 0405531583

Anmäl dig här

***

SOMMARJOBB OCH LEDAR-ANSÖKAN

Vi söker ledare till friidrottsskola för barn i åldern 4-13, sommarläger och Junior Löpskola. Vi söker både tränare för sommaren och tränare som vill fortsätta efter sommaren.

Här finns info om hur du kan ansöka.

***

KLUBBMÄSTERSKAP

Esbo IFs traditionella hallmästerskap tävlas den 21.3 i Otnäs. Tävlingen är öppen för alla och gratis för alla Esbo IFare. Hoppas så många som möjligt kommer på plats och tävlar om föreningsmästerskapen!

Grenarna:
D/H : 60m
F/P 15: 60m, höjd, kula
F/P 13: 60m, höjd, kula
F/P 11: 60m, längd
F/P 9: 40m, längd
F/P 7: 40m, längd
F/P 5: 40m, längd

Anmälan: Kilpailukalenteri

Till tävlingarna behöver vi funktionärshjälp till olika uppgifter, tex. att mäta och skriva ner resultat. Ingen tidigare erfarenhet behövs till en stor del av uppgifterna, så detta är ett bra tillfälle att bekanta sig med friidrottens tävlingsverksamhet på ett nära håll!
Om du kan ställa upp och hjälpa till, anmäl dig via denna länk.

***

KÖP ULLMAX PRODUKTER OCH STÖD ESBO IF

Esbo IF säljer nu UIlmax produkter! Ullmax gör funktionskläder i kvalitetsmaterial åt hela familjen.

Bekanta dig med utbudet och beställ varma kläder inför sportlovet! Om du beställer via denna länk, stöder du Esbo IF med 30% och får dina produkter levererade av Ulla-Riitta Nordberg. Betalningen sker via räkning, och det är möjligt att prova kläderna i samband med leveransen.

Om du vill ha produkterna levererade hem till dig, kan du göra det via denna länk och ändå stöda Esbo IF med 10%. Betalningen sker då i samband med beställningen.

RUSTA FÖR SPORTLOV!

Under perioden 27/1 till den 10/3 kommer alla kunder som handlar för minst 40€ får ett 2-pack Multi Headwear på köpet (värde 15€). Multi Headwear är det perfekta plagget för vinterns alla aktiviteter – använd den som halsvärmare, balaclava eller varför inte som pannband?

Frågor om beställning och leverans riktas till Ulla-Riitta: ullariitta.nordberg(at)gmail.com.

***

FÖRENINGSKLÄDER

Esbo IF kläder kan köpas i Intersport Suomenoja. I butiken finns att köpa bl.a. föreningens tävlingskläder, vindkläder, skjortor och trikåer.

Bekanta dig med Esbo IF föreningskläder här

Jackor kan beställas här.

***

SAMARBETE MED INTERSPORT

Esbo IF skaffar sina kläder via Intersport i Finno i Merituuli. Föreningens officiella märke är Adidas. Några gånger per år riktas specialerbjudanden till Esbo IF:s medlemmar.

Nämn alltid Esbo IFs kundnummer 2500 vid kassan (gäller alla inköp i affären), inköpen samlar bonus åt föreninen.

Kategorier:
Allmänt