INOMHUS FM OCH UNGDOMARS INOMHUS FM

Bild: SUL/kuvapankki

INOMHUS FM I TAMMERFORS

Inomhus-FM tävlades i Tammerfors den 17.-18..2.2024. Esbo If representerades av 9 idrottare, som samlade på sig hela tre medaljer och tre poängplatser. Silja Andersson besegrade sin storasyster och tog hem titeln med personligt rekord. Jessica Rautelin vann guld i damernas femkamp. Kira Kytölä var fjärde i tresteg och sjätte i längdhopp. Jonathan Ekberg slutade bra på fjärde plats i herrarnas 5000m gång med personligt rekord.  I Tammerfors representerades föreningen också av Julia Nystrand (kula) och Rasmus Vuonoranta (60m&200m).

Esbo If var sjätte bästa föreningen i inomhus FM och bästa SFI föreningen!

• Jessica Rautelin, D 5-kamp (4008) GULD
  • Silja Andersson, D stav (431 PB) GULD
  • Saga Andersson, D stav (421) SILVER
  • Jonathan Ekberg, H 5000m gång (21.29,05 PB)
  • Kira Kytölä, D tresteg (12,93) och D längd (6.00)

RESULTAT

Ett stort grattis åt alla idrottare och tränare!

INOMHUS FM 17-19-22 KORSHOLM

I Februari tävlade också juniorerna om FM medaljer. Tävlingarna avgjordes i Korsholm i Bottniahallen.

Våra idrottare samlade på sig sammanlagt tre guld, en silvermedalj och en poängplacering. Ett stort grattis till alla idrottare och tränare för fina prestationer!

2. Jonathan Ekberg, H 5000m gång (20.42,69) GULD

I Korsholm representerades Esbo IF också av Mathilda Granvik i D17-klassen på 60 meter och 60 meter häck, Alexandra Nylund på 60 meter i D19-klassen, Matilda Pennnanen i D17-klassen i tresteg, Wilma Jungar i D22 på 60 meters häck och längd. Joel Tulikoura löpte 1500 meter i H17 och Siri Metsälä i D22 tresteg.