SFIM I NEDERVETIL

Under veckoslutet 13.-14.7.2024 tävlades SFI mästerskapen i Nedervetil. Våra idrottare samlade ihop 28 medaljer samt många poängplaceringar och flera personliga rekord. Super fint veckoslut av alla!

Helsingfors IFK tog Frihetspriset igen. HIFK samlade 218 poäng medan Esbo IF hade 193 poäng och Vasa IS 191 poäng. Esbo if var den sjätte i ungdomspokalen. HÄR finns resultaten och poängen i tävlingen om Frihetspriset och Ungdomspokalen.

Saga Andersson Bild: SFI/Mikael Nordman

Saga Andersson tog hem guldet med ett mästerskapsrekord på 430. Det tidigare rekordet var 10 år gammalt och är tjugo centimeter högre än det gamla mästerskapsrekordet. Silja Andersson var över den gamla rekordhöjden och hoppade 420 då hon tog silver bakom sin storasyster.

Sara Killinen Bild: SFI/Mikael Nordman

Sara Killinen kastade mästerskapsrekordet 64,90 i slägga och tog hem segern. IF Nykarlebynejdens Lena Solvin hade det förra rekordet på 64,53, som hon kastade 2010.

Kira Kytölä Bild: SFI/Mikael Nordman

Damernas längdtävling var fantastik och Esbo if tog hem trippelseger! Till slut tog Kira Kytölä segern med 600, vilket hon hoppade i sista omgången. Bakom henne var Ida Ounaslehto tvåa med 566 och Jessica Rautelin trea med 560. Kira Kytölä vann också guld i tresteg.

Pekka Peltola Bild: SFI/Mikael Nordman

Jonathan Ekberg gjorde en väldigt bra tävling på 5000 meter bangång. Han förbättrade sitt rekord från i fjol med 45 sekunder då han gick i mål på 20.00,94. Pekka Peltola var trea med resultat 24.48,53 (PB).

Årets nyhet med minimångkamp vanns av Jessica Rautelin.

Eino Viljanen och Adrian Jakobson. Bild: SFI/Mikael Nordman

Våra juniorer hade också fina framgångar. Elmer Keinänen och Adrian Jakobson tog inte mindre än tre medaljer i olika grenar. Elmer tog medaljer i höjd, längd och spjut och Adrian Jakobson tog medaljer i spjut, 100m och kula. Dessutom såg vi hårda resultat på pojkarnas sprintsträckor. Eino Viljanen löpte nytt rekord på 300m med tiden 38.08.

Joel Tulikoura. Bild: SFI/Mikael Nordman

Grattis till alla idrottare för goda resultat!

Esbo IF:s medaljörer:

🥇 Jonathan Ekberg, H 5000m gång (20.00,94 PB)