Valmennusryhmät

2009-2010 syntyneet

Valmentajat: Riina Rautelin & Tara Vaittinen
Harjoitusmaksu: 480€/vuosi + jäsenmaksu 20€
2-3 harjoitusta viikossa

2007-2008 syntyneet 

Valmentajat: Kira Kytölä & Juuli-Anna Taurén
Harjoitusmaksu: 500€/vuosi + jäsenmaksu 20€
3 harjoitusta viikossa

Kysymykset: juuli.tauren(at)esboif.fi

2005-2006 syntyneet 

Valmentajat: Thomas Carlsson & Oki Vuonoranta 
Harjoitusmaksu: 500€/vuosi + jäsenmaksu 20€
5 harjoitusta viikossa

Kysymykset: thcson@gmail.com eller juuli.tauren@esboif.fi


2005-2004 syntyneet

Valmentajat: Daniela Eklund, Tinja Lindgren & Saga Rekonen
Träningavgift: 620€/vuosi + jäsenmaksu 20€
5-6 harjoitusta viikossa

Kysymykset: juuli.tauren(at)esboif.fi


2001-2003 syntyneet

Valmentahat: Oscar Härkönen, Sanna Pollari
Harjoitusmaksu 620€/vuosi + jäsenmaksu 20€
5-6 harjoitusta viikossa

Kysymykset: juuli.tauren(at)esboif.fi

Junnuvalmennusryhmät 11 – 14 v

Harjoituksissa harjoittelemme monipuolisesti perusmotoriikkaa, nopeutta, kestävyyttä, koordinaatiota, voimaa ja yleisurheilulajeja. Tässä ikäryhmässä kilpaileminen ja urheilullisten tavoitteiden asettaminen alkaa jo olla tärkeä osa toimintaa. Tähän liittyy enemmän jaksotettu ja kilpailuihin tätäävä valmennus ja harjoittelu!
 

Nuorisovalmennuksen harrasteryhmät

Yleisurheilun harrasteryhmät on tarkoitettu nuorille, jotka ovat innostuneita yleisurheilun harjoittelusta, mutta eivät välttämättä kilpailumielessä. Harrasteryhmiin ovat kaikki tervetulleita eikä ryhmään pääseminen vaadi yleisurheilutaustaa. Ryhmät toimivat ympärivuotisesti juniorivalmennus- ja valmennusryhmien tapaan. Ryhmästä riippuen harrasteryhmät harjoittelevat 3-5 kertaa viikossa ja ohjaajina toimii osaavat ja motivoituneet valmentajat. Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja perusominaisuuksia. Harrasteryhmässä harjoitteleva saa osallistua kilpailuihin yhtä lailla kuin valmennusryhmässä harjoitteleva ja myös siirtyminen valmennusryhmään on mahdollista. Harrasteryhmiin otetaan halukkaita uusia jäseniä ympäri vuoden. 
 

Ikäryhmä 14 – 18 v

Noin 14 ikävuoden jälkeen harjoittelu muuttuu enemmän lajinomaiseksi ja lajiominaisuuksia kehittäväksi. Yleisurheilu on luonteeltaan sellainen että sitä voi, sopivalla aiemmalla urheilutaustalla, aloittaa melko kypsässä iässä. On monta esimerkkiä urheilijoista jotka ovat päässeet kansainvälisellekin huipulle vaikka ovat aloittaneet yleisurheilun vasta 17-18 vuotiaina. Harjoitusryhmiin voi näin tulla, esimerkiksi lajinvaihtajana, myöhäisemmässakin vaiheessa.

Nuorisvalmennuksen kilpailuryhmät

Kilpailuryhmässä tähdätään määrätietoisesti ympärivuotisiin kilpailuhin ja kehittymiseen tulosten valossa. Tämä on hyvä ryhmä niille urheilijoille joilla on korkea harjoitus- ja kilpailumotivaatio. Se ei tarkoita että urheilijan on jo saavuttanut huippu-tuloksia, on enemmänkin kyse asenteesta ja panostuksesta. Tästä seuraa tyypillisesti oman tason kehittyminen, ja monessa tapauksessa alueellisen tai kansallisen huipun saavuttaminen.
Kilparyhmässä harjoitellaan tyypillisesti 5 – 8 kertaa viikossa. Harjoituksissa toteutetaan suunnitelmaa jossa vuosi jaetaan pienempiin harjoitus- ja kilpailujaksoihin. Tähdätään tiettyihin kilpailuihin ja valmistaudutaan niihin harjoittelun kautta. Peruskuntokausilla luodaan pohja muille harjoituskausille. Kilpailuun valmistavalla kaudella kehitään kilpailutuloksia vaativia ominaisuuksia. Kilpailukaudella harjoitusmäärät vähenevät ja kilpailaan tiheästi. Kilparyhmän urheilijat erikoistuvat tyypillisesti tiettyyn lajiryhmään noin 17-19 vuoden iässä.