SFIM ALAVETELI

Viime viikonloppuna 13.-14.7.2024 kilpailtiin SFI:n mestaruuksista Alavetelissä. Urheilijamme saavuttivat yhteensä peräti 28 mitalia! Lisäksi tuli useita pistesijoja ja monia uusia ennätyksiä. Kiitos hienosta viikonlopusta kaikille!

Helsingfors IFK voitti jälleen Frihetspris-palkinnon ja Esbo if sijoittui toiseksi. HIFK keräsi 218 pistettä, Esbo If 193 pistettä ja Vasa IS 191 pistettä. Seuramme sijoittui nuorten kokonaiskilpailussa kuudenneksi. TÄÄLTÄ löytyvät sekä tulokset että pisteet.

Saga Andersson. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Saga Andersson voitti naisten seiväshypyn kisaennätyksellä 430. Edellinen ennätys oli 10 vuotta vanha ja Saga rikkoi sen 20 cm. Silja Andersson ylitti myös vanhan kisaennätyksen ja sijoittui toiseksi tuloksella 420.

Sara Killinen. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Esbo if sai nimiinsä myös toisen kisaennätyksen, kun Sara Killinen moukaroi voittoon tuloksella 64,90. Edellinen ennätys oli Lena Solvinin 64,53 vuodelta 2010.

Kira Kytölä. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Naisten pituushyppykilpailu onnistui upeasti! Seuramme saavutti lajissa kolmoisvoiton. Voiton nappasi Kira Kytölä tuloksella 600, hopeaa Ida Ounaslehto tuloksella 566 ja pronssia Jessica Rautelin tuloksella 560. Kira Kytölä voitti myös naisten kolmiloikan.

Pekka Peltola. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Jonathan Ekberg teki hyvän kilpailun miesten 5000m kävelyssä ja paransi ennätystään 45 sekunnilla. Uusi hieno ennätys kirjataan nyt 20.00,94. Pekka Peltola oli kilpailun kolmas uudella ennätyksellään 24.48,53.

Tänä vuonna SFI:n mestaruuskilpailuissa kilpailtiin myös ensimmäistä kertaa miniottelu, jonka voitti Jessica Rautelin.

Eino Viljanen ja Adrian Jakobson. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Myös juniorimme menestyivät hyvin. Elmer Keinänen ja Adrian Jakobson ottivat molemmat peräti kolme mitalia eri lajeissa. Elmer saavutti mitalin korkeudessa, pituudessa ja keihäässä. Adriansaavutti mitalin keihäässä, 100 metrillä ja kuulassa. Lisäksi poikien pikamatkoilla nähtiin kovia tuloksia. Eino Viljanen juoksi 300 metrillä voittoon ennätyksellään 38.08.

Joel Tulikoura. Kuva: SFI/Mikael Nordman

Onnittelut kaikille urheilijoille ja valmentajille hienoista tuloksista!

Esbo IF:n mitalistit:

🥇 Jonathan Ekberg, M 5000m kävely (20.00,94 PB)