Föreningens verksamhet är nu inne på det andra århundradet och härunder kan du behändigt följa med vad som händer och sker.

Närmare information om det gångna jubileumsåret hittar du här.

Esbo IF E-info April

08.04.2019 kl. 07:39

Bästa Esbo IF:are
 

Vi är redan i april, och sommaren närmar sig med fart. Före tävlingssäsongen börjar händer också mycket: juniorernas träningar flyttas utomhus, Stafettkarnevalen går av stapeln den 17-18.5 i Alberga, Kurrerundan och Ärevarvet ordnas i Grankulla den 23.5, etc. Vi får också våra nya föreningskläder, och de kommer att presenteras torsdagen den 9.5 på Grankulla sportplan kl 16-20, skriv in datumet i kalendern redan nu!
 

I början av maj har du möjligheten att delta på två skolningar. Vi ordnar både målklameraskolning och friidrottens domarskolning, nivå 2. Ingen tidigare erfarenhet behövs för dessa, du får lära dig allt under skolningstillfället. Genom att delta på skolningarna får du möjligheten att vara på sportplanens sida under alla spännande tävlingar som vi ordnar! Så var modig och kom med om du är intresserad!
 

Esbo IF erbjuder löpskolor till både barn och vuxna. På kurserna lär du dig löpa rätt och får tips och information om rätt sorts löpträning. Mera info om kurserna finns i brevet. I början av sommaren ordnar vi också ett populärt sommarläger, där du under två veckor kan bekanta dej med grenen, träna med kompisar och spendera tid på sportplan. Mer info om sommarlägren finns i brevet.

 

Under våren kommer vi också att skicka ut räkningar för föreningens medlemsavgift, ifall du har frågor om medlemsavgiften, ta kontakt: sanna.saarman(at)esboif.fi.

 

Med idrottsliga hälsningar 

Sanna Saarman-Kemppi
Verksamhetsledare / Toiminnanjohtaja

 

***

Kommande evenemang

fre 6.4 Träningsgruppernas testdag, Otnäshall
lö 13.4. Ingen träningstur i Otnäshallen
sö 14.4 FM Landsväg 
lö 27.4 Ingen träningstur i Otnäshallen
to 9.5 Intersport i Grankulla
fre-lö 17-18.5 Stafettkarneval

 

***

Våra nya Adidas föreningskläder presenteras den 9.5 på Grankulla sportplan!
 

Vårens öppningsevenemang ordnas torsdagen den 9.5 kl 16-20 på Grankulla sportplan. Under evenemanget publiceras våra nya föreningskläder och de nya kläderna är även till salu redan då. Kläder ur den föregående kollektionen finns till salu för nedsatta priser, och det finns även spikskor för juniorer samt andra friidrottsredskap.
 

Det går att betala både med kort och kontanter!

 

***

Målkameraskolning och Friidrottens domarskolning, nivå 2

Målkameraskolningen ordnas i maj på Alberga stadion. I anmälningsblanketten kan du välja ett datum som passar dig: 8.5, 13.5, eller 15.5. Skolningen blir den dagen som får flest röster. Utbildaren är Ville Aho.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att använda målkameran, du får lära dig allt under skolningen. Vem som helst kan delta och på detta sätt får du möjligheten att i framtiden vara med som en viktig funktionär på tävlingar!
 

Friidrottens domarskolning, nivå 2 är en kvällsskolning (ca. 3h) som ordnas tisdagen den 7.5 på föreningens kontor i Fallåker. Vem som helst kan delta också på denna skolning, och ingen tidigare erfarenhet är nödvändig. Skolningen är inte svår, alla kommer igenom och får ett domarkort. :)

 

Vi önskar speciellt att föräldrar till barnen i friidrottsskolan eller juniorträningsgrupperna deltar på domarskolningen. På detta sätt kommer du dej närmare tävlingarna, ner på sportplanen. Möjligtvis får du då också vara med på lite större tävlingar!
 

ALLA MED!

Anmäl dig här

 

***

Tillsammans i gott sällskap…
 
Hej alla,
 
Jag hoppas att ni alla läser detta viktiga meddelande till slut - tack på förhand! Ungdomar, se till att era föräldrar får detta meddelande. :)
 
Jag utmanar Er, föreningens medlemmar, att delta på talko som denna gång inte är funktionärsuppgifter, utan att göra gott för vår förenings unga idrottare.
 
Friidrottens elittävlingsseriens Motonet GP Esbo ordnas den 18 augusti i Alberga.

Tävlingen är den kommande sommarens tävlingsseries sista deltävling, som sänds direkt på YLE som en 2,5h lång sändning - förra hade denna sändning i medeltal 400-500 000 tittare. På vår tävling delas ut de sista platserna både till höstens VM och Finnkampen. Det bjuds alltså på högklassig idrottsunderhållning i Alberga. Vi ordnar tävlingen tillsammans med Espoon Tapiot.
 
Jag vill be Dig stanna upp för en stund och tänka efter, ifall du har något företag i ditt kontaktnätverk som kunde vara färdigt att samarbeta med vår förening och på detta sätt stöda vår förenings unga idrottare - kom ihåg att all vinst från tävlingen går direkt till de unga! Vi söker traditionella sponsringssamarbetspartners, antingen till tävlingens huvudsamarbetspartner, grensponsor eller partner. Du behöver inte nödvändigtvis sälja något själv, utan jag eller Markus Kalliomäki sköter samarbetsavtalet, bara vi får rätt kontaktperson och kontaktuppgifter.
 
Vi söker också produktleverantör-/serviceleverantörer till samarbetspartners - tex. en bilaffär, som kunde låna ut några bilar för tävlingsveckan till transport av idrottare, samt för tävlingsdagen till att transportera häckar och andra redskap på sportplanen under tävlingen. Vi söker även en leverantör för tävlingskorv, bulla och dricka. Förra årets kontrakt med Leipomo Salonen krävde endast ett email av en mamma, och vi skötte sedan affären till slut. :)
 
Har du frågor eller kommentarer - var genast i kontakt.

Motonet GP:s hemsida är också öppen nu - adress www.motonetgp.gi/fi/espoo
 
Kom också ihåg att gilla Motonet GP Esbos FB-sida

https://www.facebook.com/MotonetGPEspoo/  och följ oss på Instagram @motonetgp_espoo
 
Vi gör en bra tävling tillsammans i gott sällskap!
 
Med tävlingshälsningar,
 
För Esbo IF:s del,

Anders Wikholm, Ordförande
050 3410171 / anders.wikholm70@gmail.com

***

Löpskola för vuxna 2019
 
Kom med till löpskolan för att lära sig löpa på rätt sätt och att få stöd för att börja/fortsätta med löpningen. 
Löpskolan är avsedda för alla som är intresserade av att börja löpa. Tidigare erfarenhet behövs inte.

Varje träningskväll i löpskolan innehåller en föreläsning och en träning med samma tema. Under skolans gång får du information om hur man kan börja träna, rätt sorts löpträning, löpteknik, muskelkonditionsträning mm.

Löpskolan ordnas under sex tisdagar i Alberga Idrottspark (Veräjäellonkatu 17) kl 18:30-20:00.

Vi börjar med en föreläsning i Stadions mötesutrymme. Ingången är bakom läktaren. Löpskolans tränare möter er vid dörren.

Välkomna!

Datum:
16.4. Löpskolans start, såhär kommer du igång
23.4. Löpteknik och filmning av löpningen
7.5. Feedback av filmningen och löpekniks träning
14.5. Löparens muskelstyrka & muskelvård
21.5. Såhär bygger jag upp min träning & löptest
28.5. Sammandag av löpskolan och avslutning. Grunduthållighetsträning.

Löpskolans pris: 75€

Ledare Jenny Vuonoranta och Elina Kari

Anmälningar

***

Junior Löpskola 2019
 
Junior Löpskola är en kurs på 6 gånger för 7-10 (2012-2009 födda) och 11-13 åringar (2008-2006 födda). Under löpskolans lopp får både nyfikna nybörjare och redan lite mer vana löpare lära sig rätt löpteknik, bekanta sig med korta och längre sträckor samt häcklöpning genom roliga övningar, lekar och uppgifter! Att löpa rätt stöder gren som gren, och är även en utmärkt kurs för juniorer med t.ex. fotboll eller handboll som huvudgren.

Att bli verklighet borde det vara åtminstone 10 barn per grupp.
 
Var? Alberga idrottsplan (Veräjäpellonkatu 17)

När? Onsdagar 17.4., 24.4., 8.5., 15.5., 22.5. och 29.5.2019

Vilken tid? 7-10 åringar kl. 18-19, 11-13 åringar kl.19-20

Pris? 60 € per junior
 

Anmälning

Om du har frågor mejla eller ring gärna juuli.tauren@esboif.fi 0407750306
 

***

Esbo IF Sommarläger 2019
 

Läger 1 3.-7.6 (5 dagar) veckan 23 - platser kvar 16

Läger 2 10.-14.6 (5 dagar) veckan 24 - platser kvar 7

Läger 3 5.-7.8 (3 dagar) veckan 32 - platser kvar 18


Esbo Ifs sommarläger är här igen! Sommarläger är menat för 7-11 -åringar (2012-2007 födda) som vill ha något roligt och sportigt att göra i sommar. Det kommer att vara tre läger som bekant – två första i början av sommarlovet på veckan 23 och 24, det sista på veckan 32 just före skolan börjar igen. Lägren 1 och 2 är från måndag till fredag, lägret 3 är från måndag till onsdag. I sommar ordnar vi läger i Olars.

På sommarlägren får du friidrotta, spela och leka i bra sällskap med duktiga och motiverad tränare. På lägret lär du dig så grunderna som mer utmanande teknik inom dina favoritgrenar i friidrott på förmiddagarna, och på eftermiddagar är det tur för andra idrottsgrenar, spel och lek. Det viktigaste sak i lägret är att man njuter av idrott med nya vänner!

Program ordnas varje dag klockan 9.00-15.30, men ledare finns på plats från 8.30 till 16.00, då barnen har självständigt program medan vi väntar på att de andra skall dyka upp eller det är dags för att åka hem. Varm lunch varje dag hör till priset.
 
För vem?
 7-11 -åringar (2012-2007 födda)
 
Var?
Olars skola/ idrottsplan
 
När?
Veckorna 23, 24 och 32. På veckorna 23 och 24 är lägret måndag-fredag och på veckan 32 måndag-onsdag.
 
Varför?
För att friidrott är som bäst på sommaren!
 
Pris?
Läger 1 - före 31.4 120e - efter 1.5 140e
Läger 2 - före 31.4 120e - efter 1.5 140e
Läger 3 - före 31.4 80e efter 1.5 100e

Till priset hör programmet som ordnas under lägret samt varm lunch.
 
Utrustning?
Med på lägret behöver du kläder enligt väder, solkräm, tallrik, mugg och bestick, mellanmål, löpning skor (+ spikskor om du har) OCH stor del av idrottsglädje!
 
Hur kan man anmäla sig?
Via länkarna i sidans högra kant. Om du anmäler flera syskon samtidigt görs det i en och samma anmälningsblankett, då får du en rabatt. Vi har ett begränsat antal platser, var snabb för att försäkra din plats!

ANMÄLNING
 

Om du har frågor kontakt gärna juuli.tauren(at)esboif.fi eller 040-7750306
 
Vi ses i Olars!
 

***

Samarbete med Intersport
Esbo IF skaffar sina kläder via Intersport i Finno i Merituuli. Föreningens officiella märke är Adidas. Några gånger per år riktas specialerbjudanden till Esbo IF:s medlemmar.

Nämn alltid Esbo IFs kundnummer 2500 vid kassan (gäller alla inköp i affären), inköpen samlar bonus åt föreninen.

 

 

 

 

 

 


 

Sanna Saarman
 
 

 Esbo IF på Facebook

 

Esbo IF på Instagram

Aktuellt

Youth Athletics Games 14.-16.6. i Lahtis

Juuli-Anna Taurén
13.06.2019 kl. 11:00

Föreningscup del 1

Sanna Saarman
11.06.2019 kl. 05:05

Esbo IF e-info, Juni

Sanna Saarman
04.06.2019 kl. 11:47

Esbo IF gratulerar de utexaminerade!

Sanna Saarman
01.06.2019 kl. 09:43

Kurrerundan 23.5. i Grankulla!

Sanna Saarman
20.05.2019 kl. 10:26

ESBO IDROTTSFÖRENING r.f.

Adress

PB 74
02771 Esbo
FINLAND
info(at)esboif.fi

Styrelsen

Ordförande 
Anders Wikholm
050 3410171
anders.wikholm(at)kluuvinkiinteistot.fi

Verksamhetsledare

Sanna Saarman-Kemppi

050-5773251

sanna.saarman(at)esboif.fi

Kassör
Anita Lindström
040 592 0274
anita(at)figurecraft.fi

 

Bowling

Paul Sihvonen
0400 985 667 paul.carita.sihvonen(at)kolumbus.fi

Friidrott

Ordförande
Markus Kalliomäki
markus.kalliomaki(at)live.fi

Juniorchef
Juuli-Anna Taurén
040 775 0306
​juuli.tauren(at)esboif.fi

Kira Kytölä
040 578 4157
kira.kytola(at)esboif.fi

 

Gymnastik

kansli(at)esboif.fi

Handboll

Mika Konsin
0400 150 057
mika.konsin(at)gmail.com

Motion

Håkan Blomberg
046 850 9200
hakan.blomberg(at)esboif.fi

Jan-Olof Stengård
040 5583 610
stengard(at)netti.fi

Volleyboll

Damlaget
Kirsi Huikarinen
050 339 2842
huikarin(at)mappi.helsinki.fi

Herrarna
Harri Ketonen
050 388 9550
harri.ketonen(at)vv-auto.fi

ESBO IDROTTSFÖRENING r.f.

Adress

PB 74
02771 Esbo
FINLAND
info(at)esboif.fi