Föreningens verksamhet är nu inne på det andra århundradet och härunder kan du behändigt följa med vad som händer och sker.

Närmare information om det gångna jubileumsåret hittar du här.

Esbo If E-kirje - September

03.09.2018 kl. 19:21

Bästa Esbo IF:are

Esbo IF är en idrottsförening med drygt 100 åriga traditioner. I vår mångsidiga förenings historia har det hänt mycket och informerandet har ändrats betydligt under åren. Under årtionden var Esbo IF INFO –tidning en viktig informationskanal åt föreningens medlemmar och samarbetspartners. Nu är det tid att flytta sig till nutiden och aktivera nya kanaler för att sprida ut information.

E-brev, som skickas ut åt alla föreningsmedlemmar, tas igen i bruk som informationskanal för aktuella ärenden. Brevet kommer att skickas ut en gång per månad. I brevet skrivs litet om det gångna och betraktas kommande händelser och andra viktiga ärenden. Kom ihåg att läsa brevet och var modigt i kontakt i ärenden som du funderar! 

Föreningen var med i en hel del arrangemang under 2018
Esbo IF har varit aktiv under året med att arrangera såväl tävlingar som massevenemang. Under början av året hade vi Motonet GP, YAG och FM i landsvägsgång i Alberga. Arrangemangen gav oss fina upplevelser och vi vill här tacka alla som var med under denna supervecka.
 
Bland massevenemangen har vi haft Esbo Kvällslopp och Kurrerundan på agendan. Kommande evenemang är Esbo Strandmaraton 15.-16.9. och Solvalla Trail 7.10. I dessa evenemang deltar tusentals motionärer och totalt har vi haft involverat dryga 300 funktionärer.
 
Ett Stort Tack till alla funktionärer, dessa arrangemang möjliggör vår verksamhet!
 
Med idrottsliga hälsningar 

Sanna Saarman-Kemppi
Verksamhetsledare 

***
Kaleva spelen i Jyväskylä – 5 medaljer till Esbo If!

Kaleva spelen arrangerades i mitten av juli och idrottarna tävlade om FM-medaljer i Jyväskylä. Saldot för Esbo If blev 5 medaljer, en femteplacering samt flera personliga rekord och säsongbästa.
Kira Kytölä hoppade hem guldet i damernas längdhopp med ett fint nytt personbästa på 642 och i tresteg knep hon silvret också med ett nytt rekord, 13,61!

Elmo Koivunen gick i mål som andra på herrarnas 20 km gång med säsongbästa 1.33,30 och tog därmed silver. Även Roope Saarinen var andre man att komma över mållinjen, han dock på 200 m. Klockan stannade på 21,41 som är Roopes bästa notering för säsongen. Saga Andersson vann brons i damernas stav med resultatet 425. Medaljen är Sagas första Kaleva spels -medalj. 

Med slutpoängen 5433 slutade Jessica Rautelin på en femte plats i damernas sjukamp som höll högre standard än på länge vid Kaleva spelen. Medaljerna avgjordes först i sista grenen i den mycket spännande kampen där hela 5771 poäng krävdes för fjärdeplats. Tuukka Huuskola löpte tiden 21,87 i 200 meters försöken och blev med en hårsmån från en finalplats. Jonathan Brace löpte tiden 11,10 i 100 meters försöken och Benjamin Stendahl kom i mål på tiden 50,83 i 400 meters försöksheaten. Joachim Koivu kastade 59,25 slägga och Marielle Gustafsson hoppade säsongbästa i stav - resultatet 340.

En utmärkt insats och fina resultat av Esbo If:s idrottare - grattis! Ett stort tack till alla idrottare och tränare som deltog i Kaleva spelen!

Veckoslutets framgångar ger ett utmärkt utgångsläge att fortsätta säsongen!
 
***

Kom och hjälpa föreningen i det viktiga talkoarbetet!
Strandmaraton ordnas 15.-16.9. tillsammans med Espoon Tapiot och Leppävaaran Sisu. På lördag 15.9. löps maraton och 1/2-maraton, på söndag Strandtian och Strandfemman. Mera info hittar du https://www.rantamaraton.fi/

Esbo IF ansvarar för en sektor på lördag och har två drickstationer. På söndag skall vi ha trafik­dirigenter och ruttfunktionärer. Även målområdets funktionärer och kanslipersoner behövs. Det behövs närmare 100 funktionärer från Esbo IF och vi hoppas du kan vara med på denna talko!

Om du kan komma som funktionär, anmäl dig per email: sanna.saarman@esboif eller genom att fylla i blanketten här. På blanketten kan du meddela funktionärskjortans storlek.

Samma blankett hittar du på hemsidan https://www.esboif.fi/sv/sektioner/friidrott/for_funktionarer/.

***

Ny träningsperiod börjar 8.10!

De sista tävlingarna är ännu på gång, men det är tid att redan titta på den nya träningssäsongen. Sommaren har varit framgångsrik såväl för föreningens senior- som junioridrottare. I Föreningscupen stannade vi knappt utanför finalen, men sommarens deltävlingar visade hur man med samarbete och laganda kan nå vad som helst! Vi blev endast 500 poäng från finalplatsen, men nästa år tar vi revansch och har som klar målsättning att komma till finalen!
 
Juniorerna har tävlat flitigt i YAG, regiontävlingar, stafetter och FM-tävlingar. Kvar finns ännu FM-stafetterna efter en dryg vecka. Efter det är säsongen förbi och tid att anmäla sig till ny träningssäsong.
 
Esbo IF erbjuder åt barn och ungdomar en möjlighet att träna i Friidrottsskolan och i Juniorträningsgrupper. Kom ihåg att anmäla dig i tid!
 
Tilläggsinfo finns https://www.esboif.fi/sv/sektioner/friidrott/friidrottsskola/vinter/ och
https://www.esboif.fi/sv/sektioner/friidrott/junioridrottsgrupper/

***

Inbjudan åt funktionärer

Esbo IF bjuder funktionärerna till Solvalla lö 27.10. Kom med och njut av frisk luft, god mat och trevligt sällskap i Noux! Vi börjar kl. 12 med lunch på Haltia, där vi även får bekanta oss med själva muséet på en guidad tur. Därefter beger vi oss ut på en naturrunda och dricker kaffe vid öppen eld.

Eftermiddagen avslutas med bad i strandbastun samt lite allmän info om den gångna säsongen och en titt på det kommande året. Bastun är varm kl. 16-18.
 
Alla funktionärer är varmt välkomna!
 
Anmälningar senast 10.10 till Ulla-Riitta Nordberg ullariitta.nordberg@gmail.com

https://www.ravintolahaltia.fi/kokoukset-aktiviteetit

***
Samarbete med Intersport

Esbo IF skaffar sina kläder via Intersport i Finno i Merituuli. Föreningens officiella märke är Adidas. Några gånger per år riktas specialerbjudanden till Esbo IF:s medlemmar.

Nämn alltid Esbo IFs kundnummer 2500 vid kassan (gäller alla inköp i affären), inköpen samlar bonus åt föreninen.
 
Intersport yhteistyö
Esbo IF hankkii varusteensa Intersport Suomenojalta (Merituuli). Seuran virallinen merkki on Adidas. Muutaman kerran vuodessa on erikoistarjouksia Esbo IF:n jäsenille.

Mainitse aina ostoksesi yhteydessä Esbo IF:n asiakasnumero 2500 kassalla (koskee kaikkia ostoksia liikkeessä), ostokset kerryttävät bonusta seuralle.


 

 

 

Sanna Saarman
 
 

 Esbo IF på Facebook

 

Esbo IF på Instagram

Aktuellt

Målkameraskolning och Friidrottens domarskolning, nivå 2

Sanna Saarman
12.04.2019 kl. 09:30

Kom med som funktionär till Stafettkarnevalen!

Sanna Saarman
11.04.2019 kl. 11:48

Esbo IF E-info April

Sanna Saarman
08.04.2019 kl. 10:39

Öppna hallmästerskap 23.3. Resultat

Sanna Saarman
24.03.2019 kl. 09:47

ESBO IDROTTSFÖRENING r.f.

Adress

PB 74
02771 Esbo
FINLAND
info(at)esboif.fi

Styrelsen

Ordförande 
Anders Wikholm
050 3410171
anders.wikholm(at)kluuvinkiinteistot.fi

Verksamhetsledare

Sanna Saarman-Kemppi

050-5773251

sanna.saarman(at)esboif.fi

Kassör
Anita Lindström
040 592 0274
anita(at)figurecraft.fi

 

Bowling

Paul Sihvonen
0400 985 667 paul.carita.sihvonen(at)kolumbus.fi

Friidrott

Ordförande
Markus Kalliomäki
markus.kalliomaki(at)live.fi

Juniorchef
Juuli-Anna Taurén
040 775 0306
​juuli.tauren(at)esboif.fi

Kira Kytölä
040 578 4157
kira.kytola(at)esboif.fi

 

Gymnastik

kansli(at)esboif.fi

Handboll

Mika Konsin
0400 150 057
mika.konsin(at)gmail.com

Motion

Håkan Blomberg
046 850 9200
hakan.blomberg(at)esboif.fi

Jan-Olof Stengård
040 5583 610
stengard(at)netti.fi

Volleyboll

Damlaget
Kirsi Huikarinen
050 339 2842
huikarin(at)mappi.helsinki.fi

Herrarna
Harri Ketonen
050 388 9550
harri.ketonen(at)vv-auto.fi

ESBO IDROTTSFÖRENING r.f.

Adress

PB 74
02771 Esbo
FINLAND
info(at)esboif.fi