Harjoitusryhmät

I

Yleisurheiluharrastukseen voi aloittaa missä iässä tahansa!


Yleisurheilukoulu  5 - 7 v

Yleisurheilukoulussa harjoitellaan monipuolisesti perusmotoriikkaa, koordinaatiota ja yleisurheilulajeja. Harjoittelu on vielä leikinomaista ja päätavoitteena on tarjota lapsille monipuolista liikuntaa ja positiivisia kokemuksia yleisurheilusta. 

Yleisurheilukoulu 8 - 13 v

Harjoituksissa harjoittelemme monipuolisesti perusmotoriikkaa, nopeutta, kestävyyttä, koordinaatiota, voimaa ja yleisurheilulajeja.
Tässä ikäryhmässä kuvaan astuvat vähitellen myös kilpailulliset tavoitteet, ja kilpailuihin tätäävä valmennus ja harjoittelu! 

 

Junnuvalmennusryhmät 11 - 14 v

Harjoituksissa harjoittelemme monipuolisesti perusmotoriikkaa, nopeutta, kestävyyttä, koordinaatiota, voimaa ja yleisurheilulajeja. Tässä ikäryhmässä kilpaileminen ja urheilullisten tavoitteiden asettaminen alkaa jo olla tärkeä osa toimintaa. Tähän liittyy enemmän jaksotettu ja kilpailuihin tätäävä valmennus ja harjoittelu!
 

Nuorisovalmennuksen harrasteryhmät

Yleisurheilun harrasteryhmät on tarkoitettu nuorille, jotka ovat innostuneita yleisurheilun harjoittelusta, mutta eivät välttämättä kilpailumielessä. Harrasteryhmiin ovat kaikki tervetulleita eikä ryhmään pääseminen vaadi yleisurheilutaustaa. Ryhmät toimivat ympärivuotisesti juniorivalmennus- ja valmennusryhmien tapaan. Ryhmästä riippuen harrasteryhmät harjoittelevat 3-5 kertaa viikossa ja ohjaajina toimii osaavat ja motivoituneet valmentajat. Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja perusominaisuuksia. Harrasteryhmässä harjoitteleva saa osallistua kilpailuihin yhtä lailla kuin valmennusryhmässä harjoitteleva ja myös siirtyminen valmennusryhmään on mahdollista. Harrasteryhmiin otetaan halukkaita uusia jäseniä ympäri vuoden. 
 

Ikäryhmä 14 - 18 v

Noin 14 ikävuoden jälkeen harjoittelu muuttuu enemmän lajinomaiseksi ja lajiominaisuuksia kehittäväksi. Yleisurheilu on luonteeltaan sellainen että sitä voi, sopivalla aiemmalla urheilutaustalla, aloittaa melko kypsässä iässä. On monta esimerkkiä urheilijoista jotka ovat päässeet kansainvälisellekin huipulle vaikka ovat aloittaneet yleisurheilun vasta 17-18 vuotiaina. Harjoitusryhmiin voi näin tulla, esimerkiksi lajinvaihtajana, myöhäisemmässakin vaiheessa.


Nuorisvalmennuksen kilpailuryhmät

Kilpailuryhmässä tähdätään määrätietoisesti ympärivuotisiin kilpailuhin ja kehittymiseen tulosten valossa. Tämä on hyvä ryhmä niille urheilijoille joilla on korkea harjoitus- ja kilpailumotivaatio. Se ei tarkoita että urheilijan on jo saavuttanut huippu-tuloksia, on enemmänkin kyse asenteesta ja panostuksesta. Tästä seuraa tyypillisesti oman tason kehittyminen, ja monessa tapauksessa alueellisen tai kansallisen huipun saavuttaminen.
Kilparyhmässä harjoitellaan tyypillisesti 5 - 8 kertaa viikossa. Harjoituksissa toteutetaan suunnitelmaa jossa vuosi jaetaan pienempiin harjoitus- ja kilpailujaksoihin. Tähdätään tiettyihin kilpailuihin ja valmistaudutaan niihin harjoittelun kautta. Peruskuntokausilla luodaan pohja muille harjoituskausille. Kilpailuun valmistavalla kaudella kehitään kilpailutuloksia vaativia ominaisuuksia. Kilpailukaudella harjoitusmäärät vähenevät ja kilpailaan tiheästi. Kilparyhmän urheilijat erikoistuvat tyypillisesti tiettyyn lajiryhmään noin 17-19 vuoden iässä. 


Aikuisten kilpaurheiluryhmät, 18 v -->

Aikuisten kilpailuurheiluryhmissä tähdätään eri tasoisiin kilpailuihin alue-, kansallisella- ja kansainvälisellä tasolla. Ajankäyttö ja viikottainen harjoitusmäärä riippuvat suuresti kilpailullisista tavoitteista.


Aikuisurheilu, veteraanit

Aikuisten harjoitteluryhmissä harjoitellaan perusominaisuuksia ja tutustutaan yleisurheilun eri lajiryhmiin. Nämä ryhmät voivat olla hyvä harrastus, tai jopa ponnahduslauta aikuisten jatkoryhmään.  

Aikuisten yleisurheilun jatkoryhmä on suunnattu pidemälle edeneille harrastajille sekä aktiivisesti kuntoiliville aikuisille.Ryhmään osallistujia kannustetaan kilpailemaan. Suomen kilpailujärjestelmässä löytyy oikean tasoisia kilpailuja kaikille urheilijoille. Ryhmään otetaan mukaan myös kesken harjoituskauden. 

 

Lisätietoja: info(at)esboif.fi

ESBO IDROTTSFÖRENING r.f.

Osoite

PL 74
02771 Espoo
SUOMI
info(at)esboif.fi

Hallitus

Puheenjohtaja 
Anders Wikholm
050 3410171
anders.wikholm(at)kluuvinkiinteistot.fi

Toiminnanjohtaja

Sanna Saarman-Kemppi

050-5773251

sanna.saarman(at)esboif.fi

Rahastonhoitaja
Anita Lindström
040 592 0274
anita(at)figurecraft.fi

 

Keilailu

Paul Sihvonen
0400 985 667 paul.carita.sihvonen(at)kolumbus.fi

Yleisurheilu

Puheenjohtaja
Markus Kalliomäki
markus.kalliomaki(at)live.fi

Nuorisopäällikkö
Juuli-Anna Taurén
040 775 0306
juuli.tauren(at)esboif.fi


Kira Kytölä
040 578 4157
kira.kytola(at)esboif.fi

 

Voimistelu

kansli(at)esboif.fi

Käsipallo

Mika Konsin
0400 150 057
mika.konsin(at)gmail.com

Kuntoliikunta

Håkan Blomberg
046 850 9200
hakan.blomberg(at)esboif.fi

Jan-Olof Stengård
040 5583 610
stengard(at)netti.fi

Lentopallo

Naisten joukkue
Kirsi Huikarinen
050 339 2842
huikarin(at)mappi.helsinki.fi

Miehet
Harri Ketonen
050 388 9550
harri.ketonen(at)vv-auto.fi